kaffe

Guide: Sådan opbevarer du kaffe og vin bedst

x15

Hvis du investerer tid og penge i din kaffe og vin, så skal det også opbevares, så det holder sig bedst muligt og giver den bedste smag både i dag og i fremtiden.

For rigtig mange er det en hel videnskab, men læs med her, så får du de vigtigste pointers til at passe på både dine kaffebønner og din årgangsvin. Med ganske få midler kan du forlænge levetiden og holde på smagen hele vejen fra butikken til bordet – lige meget om det er i morgen eller om et år.

Pas på kaffen

Hvis du er en af dem, der godt kan lide en rigtig god kop kaffe, så ved du også, at det efterhånden kan være en hel videnskab. Der findes steder, hvor de bruger både kolber og glas nok til at fylde et helt laboratorie og det giver en kop kaffe, der er helt usammenlignelig med andet du nogensinde har smagt.

Det betyder dog ikke, at du ikke kan brygge en rigtig god kop hjemme i køkkenet. Du kommer nemlig rigtig langt bare ved at opbevare dine kaffebønner eller malet kaffe korrekt. Når du køber bønner i en forseglet pose kan de holde sig omkring 3 måneder i posen, før de begynder at tabe smag. De malede kan holde sig kortere tid. Det vigtigste er dog, at de opbevares både mørkt og køligt. Det er det, der kan holde bedst p smagen og sørge for den bedste oplevelse, når du brygger din kaffe.

Pas på vinen

Vil du gerne passe godt på din vin, men har du ikke en vinkælder, så skal du ikke fortvivle eller ty til panikløsninger som køleskabet eller ovenpå køkkenskabet – det gør mere skade end gavn i langt de fleste tilfælde!

vin

Du kan for ganske få midler finde et vinkøleskab, der kan holde dine flasker den rette temperatur indtil du gerne vil drikke dem. Det behøver ikke at være et af de helt store skabe med plads til 100 flasker, for du kan faktisk finde rigtig gode og brugbare modeller i meget mindre format. Et skab til 12 flasker kan der findes plads til i de fleste hjem og det vil give dig muligheden for at starte din samling på en god måde. Du kan læse meget mere om vin og opbevaring ved at klikke på linket her.

Godt lys giver godt overblik

Både når du skal brygge din kaffe og når du skal tjekke kvaliteten af din vin er det vigtigt at have godt lys at arbejde i.

indretning

Selv om lysstofrør måske ikke umiddelbart er en smuk løsning, så vil det give dig det bedst mulige lys og du kan finde det i rigtig mange forskellige former og farver. Det giver dig en mulighed for at skabe lys i det køkken, der giver dig det perfekte arbejdslys og gør, at du altid har overblikket over kvaliteten af de ingredienser du arbejder med. Kig dig om og find en løsning, der giver dig et både smukt og klart lys i dit køkken.

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *