cappucino

Har du overvejet at blive din egen barista?

x15

Kaffe er noget, der har eksisteret i flere hundrede år, og der drikkes kaffe i alle mulige situationer. De fleste har brug for en kop kaffe om morgenen – ja nogen endda flere kopper. Andre drikker måske en kop til formiddags eller aftenkage, det er en ganske normal servering til desserten ved blandt andet konfirmationer, bryllupper og runde fødselsdage. Selv ved begravelser, hvor der tages afsked med ens kære, er det helt normalt at få en kop kaffe til receptionen.

I de senere år har den danske kaffekultur dog ændret sig lidt. Før mødtes man gerne hjemme i stuerne og fik en kop kaffe, men i dag er det blevet meget populært at tage på en såkaldt kaffebar, hvor der står en fancy barista og brygger en kop speciel kaffe til gæsterne.

kaffe

Tag kaffebaren med hjem i køkkenet

Når venner og familier mødes på en kaffebar, er der næsten altid en enkelt, der lige skal kommentere, hvor meget de gerne selv ville kunne lave sådanne lækre kaffer derhjemme. Og det er faktisk helt muligt. Det kræver dog en såkaldt espressomaskine, hvis du skal kunne brygge en perfekt kaffe derhjemme, og disse kan godt være ret dyre.

Det er selvfølgelig muligt at få en maskine til omkring tusinde kroner, men hvis du virkelig vil udforske de mange nuancer, der ligger gemt i kaffekulturen, så får du brug for en lidt dyrere investering. Her ligger fornuftige espressomaskiner nemlig fra omegnen af 10.000 kr. og helt op til over 100.000 kr. Det er derfor relevant at have styr på finansieringen af sådanne en maskine – særligt, hvis økonomien i forvejen ikke er så god.

Mange har prøvet en situation, hvor de står registeret i et debitorregister et sted, og derfor er det umuligt at finansiere den lidt sødere tilværelse, som eksempelvis investeringen til en espressomaskine, men heldigvis er det i dag muligt at låne penge trods RKI, hvilket giver dig muligheden for at blive din helt egen barista uanset din økonomiske situation

Gode råd til kaffebrygning

Der er rigtig mange ting, du skal til at lære, før du kan kalde dig din helt egen barista. Det er derfor heller ikke muligt at give dig alle rådene her, men nogle af de vigtigste grundsten for en god kop kaffe, skal du da have med.

espresso

Det første, der er relevant, er hvordan du skal opbevare dine kaffebønner. Mange har kaffen stående sammen med alle andre tørvarer, hvilket faktisk ikke er den bedste idé. Kaffe skal nemlig holdes væk fra både luft, fugt og sollys. Desuden bør der ikke opbevares nogle former for krydderier i nærheden af kaffebønnerne. Det kan derfor være nødvendigt at investere i nogle lufttætte beholdere til opbevaring af din kaffe fremover.

En god kop kaffe bruger ca. 7 gram kaffe. Dette er doseret til en 1,5 dl kaffekop, og ikke krus. Hvis du leger med idéen om at lave stempelkaffe, så skal du beregne ca. 6-7 spiseskefulde kaffe til en kande stempelkaffe. Om der skal laves kaffe på espressomaskine, kaffemaskine eller stempelkande er også relevant i forhold til valg af kaffemalingen. Den ekstra finmalede kaffe er suveræn god til espressomaskinen, den finmalede er til almindelig kaffebrygning, og stempelkanden vil gerne have groftmalede bønner.

Også her har du mulighed for, måske med hjælp fra et lån, at lege selv. Du kan nemlig også investerer i en kaffekværn, der igen varierer i pris helt ned fra få hundrede kroner og top til flere tusinde kroner. Der er meget mere at lære, men en god kaffekværn samt en god espressomaskine, så er du godt på vej til at blive din egen barista.

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *