hygge

Kaffe og kærlighed: Husk din partner i de svære tider

x15

Når livet gør lidt ondt at leve, kan det være svært at huske at du ikke er alene.

Der kan være mange grunde til at man i et parforhold oplever sorg, angst eller tvivl: Måske er det svært for jer at blive gravide – eller måske er sorgen skyllet henover jeres forhold, og gør det svært at holde hovedet over vande.Der er mange udefrakommende omstændigheder, der kan påvirke et forhold drastisk, og lige så vel som at de lykkelige stunder skaber et stærkere fællesskab og lader kærligheden blusse op, kan modgang teste selv de mest solide bånd.

I sådanne tider, kan det være svært at huske alt det gode man holdt af forinden, og lidt for let at glemme sin partner, når man tumler rundt i sit eget hoved.Snak sammen over en kop kaffe

Når livet gør ondt kan det være svært at finde tid til de mennesker, som man holder mest af.

voksne
Selv en let samtale kan forekomme nærmest uoverskuelig, og måske er der hverken lyst, appetit, velvære eller drivkraft til at overkomme en lang snak om følelser.

Man kan let komme til at sidde alene med sin sorg og vrede: Og alene er det let at glemme det første smil fra din partner, der fik hele verden til at lyse op – den første pinlige date, måske endda hvordan du skrigende af grin smed pakken med en nyligt åbnet Lovebuddy efter din bedste ven til polterabend festen.

Selv den simple men overvældende følelse af ro og glæde, der blusser i brystkassen, når din partner holder om dig, kan blive en trang til at søge væk.

Grundet dette, er en fælde mange par desværre falder i, at ”tie” problemerne ihjel, når de støder på en situation, der kan være svær at overkomme.Det kinesiske skrifttegn for ”krise”, er det samme tegn, der alt efter sætningsstrukturen kan udtrykke både ”mulighed” og ”fare”.

De fleste par der har oplevet voldsomme kriser, uanset disses form, har oplevet hvorledes dette afspejler virkeligheden – en krise kan, alt efter hvordan denne håndteres, blive en mulighed for at knytte tættere bånd, eller en fare for forholdet.

Det stærkest våben mod sådanne kriser, er tid og samtale.

Sæt jer ned sammen over en kop kaffe

Det behøver ikke være lange, smertefulde samtaler der flår hjertet ud af din brystkasse – men sæt jer sammen og drik en kop kaffe i hinandens selskab og lov at i den tid, er ”bordet” åbent.

Fortæl hvilken tvivl der tynger, hvilke sorte tanker der formørker dagene, og respekter alt der bliver sagt i denne fælles stund.

Husk hinanden, også selvom det i de mørke perioder kan være svært.

Sammen er i stærkere: Hvis blot i husker at i er sammen, og ikke alene.

kaffe

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *