Kaffe til arbejdet

Denne aktivitet passer godt til kaffen

x15

Kaffe passer til rigtig mange forskellige situationer. Du drikker det blandt andet på arbejde, når du får gæster og til morgenmaden. Men nogle gange tager du også en kop kaffe, når du ikke lige laver noget. Så kan kaffen give dig noget at foretage dig. Men hvorfor ikke faktisk foretage dig noget, mens du drikker den?

En god aktivitet til kaffen skal være rolig. Der skal være plads til, at du også kan drikke din kaffe. Og så må den gerne være hyggeligt. En rolig og hyggelig aktivitet, der ikke forhindrer dig i at drikke din kaffe, er at løse krydsord. Du kan endda nøjes med at løse den halvt, hvis du ikke når længere, før din kaffe er drukket, og du skal videre. Den kan sagtens ligge og vente. Når du så tager en kop igen, kan du fortsætte, hvor du slap.

Kaffebønner og krus

Find de rigtige krydsord

Det er vigtigt, at du finder nogle krydsord, der passer til dig. Der er mange forskellige slags, og der er forskellige sværhedsgrader. Der kan være nogle typer krydsord, du ikke bryder dig om. Dem skal du så ikke bruge tid på. Lav kun dem, du kan lide, så det bliver ved med at være en hyggelig aktivitet og ikke en sur pligt.

Sørg for at finde nogle krydsord med en passende sværhedsgrad. Det kan godt være, du skal bruge nogle forsøg på at finde ud af det. Prøv dig frem, hvis du ikke allerede har fundet dine favoritter.

Sværhedsgraden skal være helt rigtig. En krydsord er ikke så spændende, hvis den er for nem. Laver du som voksen en krydsord til børn, er der ingen udfordring i det, og du kan bare skrive det ene ord efter det andet. Vælger du derimod en for svær krydsord, så går du hurtigt i stå og får aldrig løst den.

Få hjælp via telefonen

Der må gerne være nogle ord i din krydsord, som er svære. Det giver dig lidt udfordring. Så har du noget at tænke på, mens du fører koppen op til munden og smager på din lækre kaffe. Det er helt okay, hvis du skal overveje et ord en håndfuld gange, før du kan skrive noget.

Du kan også få hjælp, hvis der lige er et ord eller to, der virkelig driller dig. Ofte er der gammeldags ord og sjældne ord i krydsordsopgaver. Så kan du slå ord som bobine, bajads, brødflov og fløs op på din telefon i din krydsord ordbog. Der er heldigvis meget hjælp at hente online. Der er endda hjælp direkte til krydsord.

Du kan godt sidde med en krydsord, hvor et enkelt ord driller dig, selvom den ellers passer i sværhedsgraden. Du kender jo ikke alle ord i det danske sprog. Så det er ingen skam at søge hjælp.

Kaffe og skrivning

Hvorfor krydsord egner sig specielt til kaffen

At løse krydsord egner sig specielt godt til en kop kaffe. Det er nemlig en rolig aktivitet, hvor du sidder ned. Du er heller ikke optaget hele tiden. Både hænder og øjne kan godt bevæge sig frem og tilbage imellem krydsorden og kaffen, uden at det ødelægger dit flow eller din koncentration om opgaven. Der er det noget andet med fx en avis eller en bog. Her skal dine øjne gerne blive på ordene, så du ikke taber tråden.

Din krydsord kan også laves forskellige steder. Hvis du foretrækker at drikke din kaffe ved spisebordet, så kan du lave din krydsord der. Vil du hellere sidde i sofaen med kaffen, så er det også muligt. Krydsorden har den alsidighed. Og så er der sidegevinsterne med hjernegymnastik, underholdning, øget ordforråd og at du bliver bedre til at stave.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *