kaffe med coffeeart

4 fede synonymer for kaffe

x15

I dag findes der et utal af forskellige muligheder for at bestille kaffe, når du kommer ind i en af landets – eller verdens – mange kaffebarer. Du kan få alt fra den helt almindelige, dampende kop sort kaffe til den mest avancerede kaffedrik på – eller af – menuen.

Der er langt fra gårdagens ’kaffe med mælk eller sukker’ til det, vi i dag forbinder med en aromatiske og verdenskendte kaffe. Herunder har vi samlet de 4 mest avancerede synonymer for det vi i dag forbinder med kaffe – så du kan gå ind på din stamcafé og bestille din yndlingskaffe med overbevisning.

1. Ristretto

Du skal være relativt kendt i kaffeverdenen for at kunne ryste denne betegnelse ud af ærmet og få et nik fra tjeneren, men i takt med, at baristafaget bliver mere og mere avanceret kan du være heldig at finde en, der kan lave denne form for kaffe og blande den med din yndlingsmælk. 

Ristretto er espressokaffe, men i stedet for at få de almindelige 30ml, som udgør en espresso, får du kun de første 15ml, der løber igennem, hvorefter resten ryger ud. Det giver en rundere og mere blød espressosmag uden den syrlige og bitre eftersmag. Bryggen kan blandes med mælk efter smag.

 kaffepulver

2. Flat white

En flat white er det nye ’sort’ indenfor kaffe, hvor det tidligere var en almindelig latte. Med denne version får du meget mere ud af kaffen og en del mindre mælk, hvilket betyder, at kaffen – der skal være espresso – også bør være at væsentlig højere kvalitet, fordi smagen trænger mere igennem. 

Skal du være rigtig avanceret kan du bestille en ’flat white på ristretto’ – men det er de færreste steder, der kan lave sådan en fætter uden at få forklaret processen først. Du kan også bare bestille en café au lait, som er stort set det samme.

3. Cortado

Ligesom de to førnævnte versioner, er det også her smagen af kaffe, der gør sig gældende. Det er netop her, der er sket en kæmpe udvikling indenfor kaffetrenden og det ses tydeligt på de mere moderne kopper kaffe du kan få – det er ikke længere den skummede mælk, der er trendy, men de små kopper med velbryggede kaffedrikke, der tæller på hip-kontoen.

En cortado er en kop stærk og god espresso med et lag skummet mælk på toppen. Det er det perfekte alternativ til dig, der er vild med den dybe kaffesmag, men ikke er helt klar til at snuppe en espresso sort.

kaffe-maelk-sukker

4. Filterkaffe

Man skulle ikke tro, at det hører til på listen, men filterkaffen er på vej op ad trendlisten og det betyder selvfølgelig, at det ikke længere bare er en kop sort kaffe fra kaffemaskinen. Vælger du at besøge en ægte kaffebar betyder filterkaffe, at kaffen brygges med håndholdt tragt og termometer og stort udvalg af forskellige bønner og ristninger at vælge imellem. Er du i tvivl, kan du altid spørge dig frem hos baristaen, der kan guide dig i den rette retning.

Er du interesseret i flere synonymer for hverdagsord, så kig her, hvor du finder sjove og anderledes sprogblomster og synonymer til at krydre dit sprog med. Det kan give enhver smil på læben og få dig til at lyde som en vaskeægte Kloge-Åge.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *