Hvad dine coffee table books fortæller om dig

x15

Hvad dine coffee table books fortæller om dig er ikke helt uden betydning. Dine valg af bøger fortæller meget mere end at du formodentligt kan læse. Ligger der kun overfladiske magasiner om overfladiske emner, ja så kan du nok godt gætte hvad det siger om dig. Ligger der i stedet en velvalgt mursten, en nørdet bog om kafferistning og en rejsebog om Colombia, ja så er det jo straks en helt anden fortælling.

En ny genre af bøger

Coffee table books på cafeer, har åbnet dørene for en ny genre. En kaffepause er ikke tid nok til at læse en mursten. Et lille opslagsværk om kaffe og alle kaffens gode egenskaber, eller om andre steder i byen som tilbyder god kaffe, det er hvad der med rimelighed kan nås på en almindelig kaffepause. Genren af bøger med korte afsluttede afsnit, er ikke ny. Essays har før været udgivet i samlinger, men har aldrig rigtigt fået ben at gå på. Coffee table books åbner for samme art samlinger. Tekster som ofte handler om det samme hoved emne, men som ikke er længere end at de kan nås at læse til ende.

To emner går igen i coffee table books 

På cafeerne er der to genre som stort set altid er repræsenteret.

Kaffe er den ene genre. Bøger om hvor kaffe kommer fra. Bøger om de bedste kaffe steder i byen. bøger om de mennesker som laver god kaffe. Ja, der er næsten ikke den gren der ikke kan skrives om, så længe det har noget med kaffe at gøre.

Den anden genre er rejser. Ofte er rejsebøgerne på engelsk. De kan handle om hvordan man kommer billigst rundt i hele verden. De kan også handle om den by man befinder sig i. Igen er der næsten ingen grænser, så længe det handler om at rejse, i en eller anden form.

Forskellen på privaten og cafeen

På cafeen er der dogmer om hvad der kan ligge fremme. Der skal være noget om kaffe og noget om at rejse. Det skal være skrevet i korte afsluttede tekster.

Hjemme i privaten er det dig der bestemmer. Det du gerne vil lade dine gæster vide om dig, det kan du lægge frem. Helt tilfældigt kan din mursten ligge på armlænet af sofaen og afsløre at du både kan læse og at du læser meget. En lille bog om havens fugle kan du lade ligge et andet sted og afsløre at du bekymre dig om dine omgivelser.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *