Fordele ved at drikke kaffe

x15

Vidste du, at der er ret mange fordele ved at drikke kaffe? Det er noget mange mennesker nyder hver eneste dag og også gerne i lidt større mængder, og når først du har fundet en god kaffemaskine og eventuelt også en god kaffekværn ved at klikke her så er det bare om at fylde koppen. Hvorfor ikke også sidde tilbage med lidt ekstra god samvittighed, med en viden omkring, hvad det er der gør kaffe så godt for kroppen. 

Har du også hørt at kaffe er sundt? 

Nok har det i mange årtier været en helt særlig drik, som mange har nydt til at vågne på om morgenen eller drukket i løbet af dagen, men det kan ikke ligefrem siges, at kaffen har haft ry for at være sund. Mere eller mindre tvært imod. Det er dog ikke helt sådan det forholder sig, hvis man kigger lidt nærmere på den nyeste forskning på området. en ting er, at kaffe virker opkvikkende, grundet indholdet af koffein. 

Den opkvikkende effekt kan være gavnlig for din psyke, såvel som velvære. Det med at have daglige rutiner er i hvert tilfælde en positiv ting for langt de fleste også når det kommer til kaffekopperne. Derudover er det bevist, at der med et jævnt kaffeindtag dagligt, mindskes sandsynligheden for en række sygdomme samtidig med at det øger forbrændingen og hvem vil ikke gerne sige ja tak til det? 

Den daglige kaffe nedsætter sandsynligheden for sygdomme 

Når du drikker kaffe dagligt, så er der en række af sygdomme der ikke er helt ligeså tæt på din dør, som hvis du undlod en kop kaffe. Det menes at være med til at forlænge livet, da kaffen nedsætter risikoen for nogle af de sygdomme som oftest kommer i forbindelse med alderen. Lev længere og få bedre odds til at undgå hjertekarsygdomme og kræft eller diabetes. Alzheimers og dement er også nogle at de ting som forskerne har kigget nærmere på hos kaffe-elskerne og her minimeres risikoen ligeledes markant. 

Kaffen øger forbrændingen og nedsætter risikoen for sukkersyge 

Når man kigger på hvad kaffe indeholder, så er der blandt andet et højt indhold af krom og magnesium. Det er to stoffer som hjælper din krop med at bruge insulin. Kort fortalt betyder det, at der ikke er lige så stor sandsynlighed for at opbygge de problematikker i kroppen der kan føre til sukkersyge. Faktisk minimeres risikoen med hele 25% når du drikker kaffe dagligt. 

Hvis du drikker lidt større mængder kaffe dagligt, så ses det at forbrændingen øges, blandt andet grundet nogle af de samme principper som følge af indtaget af krom og magnesium. Ved at drikke større mængder kaffe dagligt, kan du øge din forbrænding op til 30% og dermed forbrænde flere kalorier. Det er win-win, både at kunne nyde kaffen til dagligt og have en krop der er en smule sundere. 

Kaffe indeholder vitaminer og mineraler samt sunde næringsstoffer 

Kaffe indeholder ikke kun koffein. Kaffebønnen er som så mange andre bønner ekstremt rig på en række vitaminer, mineraler og sunde næringsstoffer som vores krop kan nyde godt af. Blandt andet vil indholdet af antioxidanter have betydning for kroppens evne til at udskille affaldsstoffer og styre nyrernes funktion samt reparere skader i kroppens celler. Derudover er det særligt B-vitaminerne der her topper på listen. B vitaminer er blandt andet med til at styrke hud og hår og gøre at det hele vokser lidt stærkere og bliver mere modstandsdygtigt overfor omgivelserne.