5 GODE råd om kaffe

x15

Det er mandag morgen, chefen venter på nogle vigtige dokumenter. Han har insisteret på at få dem fysisk.

Klokken er allerede ved at være mange, så du koger en hurtig gang vand og smider instant kaffe i koppen, inden du smutter ind og tænder printeren. Den hoster og brummer, da du sætter den til at printe. Det er ved at være et stykke tid siden, du har brugt den, så der skal lige gang i de gamle printerpatroner.

Når printeren går I stykker

Du sipper til kaffen. Selvom du altid har instant kaffe i skabet, så er der ikke noget bedre end rigtig kaffe. Tiden har bare ikke været der til dette på det seneste.

Fra printeren lyder en mærkelig brølende lyd. Du kigger til den og opdager, at der er blæk over alt. Printerpatronerne kunne ikke klare det pludselige ansvar, de blev stillet overfor. Nu skal du starte helt forfra, hvilket er mere end, du kan overskue lige nu.

Kaffe mindsker stress

Det stresser dig gevaldigt, at printerpatronerne skulle gøre dette og så netop nu. Du har simpelthen brug for en kop kaffe mere, hvis du nogensinde skal klare denne morgen.

Faktisk kan kaffe også være med til at sænke dit stressniveau. Straks tænker du måske, at denne stærke drik da øger både adrenalinen og stressen i din krop. Ja, ved stressede situationer er kaffe ikke det allerbedste, man kan indtage. Men selve brygningen kan virke afstressende.

Forestil dig at du kværner den bedste kaffe, penge kan købe. Vandet danser lystigt i elkedlen. Den friskkværnede kaffe dufter allerede i hele hytten og endnu mere da du hælder vand gennem filteret. Du ser til, da vandet langsomt skifter farve og blidt lander i koppen. Den søde duft beroliger sindet og får dig helt ned i gear. Fra det åbne vindue synger fuglene mellem træernes brusende, mens du slubrer den første aromatiske tår i dig.

Denne proces går man helt glip af ved at bruge instant kaffe. Så her kommer fem gode råd til den bedste kop kaffe.

1. Vælg en god kaffe

Det hele starter her. Når du skal vælge en god kaffe, så er det egentlig bedst, at du undgår supermarkederne. For det meste står der ikke informationer om, hvor kaffebønnen stammer fra og hvornår den er ristet. Dette er vigtige informationer, så du ved, at kaffen ikke er en blanding af forskellige kaffer.

Ristedatoen har også en del at sige, for allerede efter første måned efter ristning mister kaffen sin lækre aroma. Du kan derfor være uheldig, at den kommer til at smage bitter. Derfor er specialty kaffe fra erfarne kaffesælgere et bedre valg, da deres kaffer oftest er ristet dagen før, du modtager den.

2. Friskkværnet kaffe er bedre end formalet

Når du køber kaffe i supermarkeder, fås de tit formalet. Du kan også kværne dem selv i butikken. Men dette er med til yderligere at ødelægge din kaffeoplevelse.

Forestil dig, at én bønne er en måned om at blive dårlig smagsmæssigt. Forestil dig nu et enkelt korn af denne bønne – det går ca. 100 gange hurtigere, fordi massen er meget mindre. Selvom du kværner kaffen direkte i butikken, kan du gå glip af de allerbedste aromaer allerede inden, du er kommet hjem.

Konklusionen må altså være, at det er bedst at købe bønner og selv kværne det antal gram du skal bruge lige inden, du brygger kaffe.

3. Benyt den rette mængde kaffe

Det kan være svært at vide, hvor meget kaffe man egentlig skal bruge til en kop kaffe. Der findes dog en meget nem måde at udregne det på:

Gang 0,06 gram kaffe med det antal milliliter du skal bruge, så får du en god kaffe, der passer til næsten alle smagsløg.

F.eks. 0,06g X 300 ml = 18 gram.

4. Skyl altid filteret først

Ligegyldigt hvilket kaffefilter du vælger, sidder der altid lidt papirsmag i. Denne smag vil du helst undgå i din kaffe. Det smager lidt som at drikke kaffe fra et papkrus.

For at undgå dette er det en god idé at skylle kaffefilteret med kogende vand, inden du kommer kaffen i.

5. Bryggetiden har meget at sige

Også bryggetiden siger en del. Får din kaffe for kort tid, bliver den for mild. Får din kaffe alt for længe, begynder den at blive bitter.

Bryggetiden afhænger dog meget af malingsgraden og hvordan du brygger kaffen.

Kaffe gennem en tragt behøver f.eks. ikke brygge længere end 2 minutter, hvorimod en stempelkandekaffe ikke har noget imod at trække 8 minutter. Her er Google din ven.

Tid til kaffe og nye printerpatroner

Med alt dette på plads er du klar til at nyde din kaffe. En kaffe der er så god, at du hverken tænker på tørre printerpatroner eller papirer tilsmudset med blæk. Men for at være på den sikre side er det nok en god idé at købe nye printerpatroner til næste gang, din chef giver dig denne opgave.

Klik her for at finde et stort udvalg af printerpatroner.