cappucino

Når du drikker kaffe alene

x15

For mange er det at side og drikke en kop kaffe på cafe eller kaffebar forbundet med hygge sammen med vennerne eller veninderne. I Danmark er det en helt almindelig måde at hygge sig sammen på. I mange andre lande er det faktisk lige så almindeligt at tage på kaffebar helt alene, også uden at man sidder med sin telefon og prøver at ligne en, der i hvert fald ikke er ensom. Det sker også herhjemme, men der er stadig rigtig mange, der ikke udnytter chancen for lidt hyggelig kontortid.

Hygge og kaffe på arbejdet

Kaffebaren kan nemlig være det perfekte sted at arbejde. De færreste har trods alt så stort et udvalg af kaffe på arbejdspladsen. Forudsat du har et job, der ikke kræver at du sidder på kontoret hele dagen, kan du sagtens flytte de første eller de sidste timer til kaffebaren. Eller måske en hel dag? For mange gør det godt at få nye omgivelser en gang imellem.

Før du siger, at du i hvert fald ikke kan koncentrere dig med mennesker omkring dig, så prøv et par gange. Man skal lige vænne sig til de nye omgivelser, ligesom med enhver anden arbejdsplads. Måske du finder en ny ro i den hyggelige summen på kaffebaren. Måske du har det bedre med lidt musik i ørene. Selv hvis du ikke har så meget arbejde du kan flytte med, så er det stadig det perfekte sted til at få kigget mails igennem eller planlagt din næste arbejdsdag.

computer

Planer lægges bedst over kaffen

Det kan også være, at det i virkeligheden er din hverdag, eller endda din ferie, du skal have planlagt og organiseret. I den travle hverdag kan det være svært at finde tid til at lægge planer for fremtiden. Ikke fordi vi ikke kan finde tiden, men fordi den forsvinder, når vi ikke bruger den bevidst. Prøv at vente en time hver dag med familie, venner og sociale medier, og sæt dig ned med en kop kaffe, mens du reflekterer over dit liv.

Nye ideer til, hvordan og hvornår du kan realisere dine drømme, kommer nemmere til dig, når du sidder i fred og ro med en kop kaffe. Tænk over hvilke personlige projekter du egentlig gerne ville finde tid til. Er der noget, der er vigtigere end de små ting du spilder tiden med til dagligt? Eller er der steder i verden, som du endnu ikke har fået set, selv om du altid har drømt om det? Drømme bliver først til virkelighed, den dag du selv lægger planerne.

Tid til projekter

Nogle af de projekter du går og drømmer om, kan måske endda klares fra en bærbar computer, hvis du tager den med dig. Igen kan kaffebaren blive din nye, hyggelige arbejdsplads med verdens bedste kaffeordning. Sæt dig i et stille hjørne, og tag dig tiden til at skrive på din bog, designe din hjemmeside, eller noget helt tredje.

Vigtigst af alt er, at du lader dig selv arbejde. Vent med vennerne og vent med de sociale medier. Lad spil, serier og alle de gode gamle tidsrøvere vente en time, imens du nyder din kaffe. En time hver dag, eller en halv dag en gang om ugen, kan blive det der gør hele forskellen. Du får tid til afslapning til hverdag, samtidig med at du får tid til mere i dit liv. To fluer med et smæk. Perfekt.

noter-bærbar

 

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *