Du har med garanti allerede styr på den rette kaffemaskine, espressomaskine, bryggermetode, de gode bønner, kaffekværnen og alt det andet lir omkring selv det, at brygge den gode kop kaffe. Men har du også styr på din kaffestation? Altså hvordan ser der for eksempel ud der, hvor du brygger din kaffe? Har du de fede kopper stående og er du klar over, at din kaffe smager bedst, når det ser ud som om, at du har godt styr på det visuelle? Læs med her om koppen, vægophænget, sukkerskålen og alt det andet.
De rigtige kopper
Hvilken form for kopper du serverer din kaffe i, er nemlig ikke helt ligegyldig i forhold til din kaffe. Et espressoshot i en stor kaffekop er ikke hverken den rette temperatur eller nydelse, som serveret i den lille lækre espressokop. Ligesom din hjemmelavede cappucino skal serveres i den store kop med hank og ikke i et glas ligesom den lækre café latte, du slænger over disken. Det er altså vigtigt, at du får styr på dine kopper og at du vælge en bred vifte af dem, sådan så du kan servere den perfekte kop.
Det fede vægophæng
Mange gør kaffeoplevelsen ekstra personlig med et lækkert vægophæng ved siden af ens kaffebrygger. Det kan meget passende gøres med vandtætte gummimagneter, som både tåler dampen fra kaffemaskinen, men som også er ekstra stærke og gode til at holde dine private billedere på plads. Opsæt for eksempel billeder af den perfekte kop kaffe, opskriften på din kaffesirup eller noget andet personligt, som kan være med til at gøre oplevelsen af din kaffe til noget ganske særligt. Det gode ved magneterne er, at de også er særligt velegnede til udendørs brug og du derfor kan buge dem, hvis du serverer eller brygger kaffen udendørs.
Sukkerskålen som på den italienske cafe
De fleste ved godt, hvad det er for en sukkerskål, der er tale om. Her får du den perfekte dosis sukker ved at vende bøtten i vejret. De står på de fleste italienske cafeer og ser super trendy ud. På den måde får du virkelig en autentisk oplevelse.
Det ekstra lir
Noget ekstra til oplevelse af den perfekte kop kaffe er de gode servietter, den lille ske i kanten af underkoppen, den varme mælk i kanden ved siden af eller den før omtalte hjemmelavede kaffesirup. Har du styr på alle disse faktorer i din kaffestation, så vil du med garanti få succes som barista.
Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.