Kaffe på farten

Få de bedste oplevelser, når du kører på ferie

x15

Bilferien er ideel til dig, som elsker at opleve noget. Her får du det hele med i stedet for blot at observere skyernes ensartethed, når du bevæger dig fra land til land i fly. Med bilferier kan du stoppe, når du har lyst, og spontane beslutninger er nemme at forfølge. Så er der også den store bonus, at du kan drikke alt den kaffe, du har lyst til med god samvittighed. Du skal jo holde dig frisk og vågen, imens du kører. Og det er faktisk en ferieoplevelse i sig selv at prøve alle de forskellige kopper kaffer, man kan få langs motorvejene.

Her skal du tage hen

Der er naturligvis mange fantastiske lande, som du kan nå i bil. Det er egentlig bare at vælge et og komme afsted. Europa er fyldt med spændende steder, og rigtig mange af dem kan du nå på ingen tid. Tyskland er oplagt at gå på opdagelse i. Dels fordi landet det er tæt på Danmark, dels fordi landet er stort og rigt på historie og kultur. Du finder stor diversitet imellem de forskellige bundesstater og et hav af herlige storbyer, hvor du kan opleve lidt af hvert.

Du kan naturligvis også tage til Italien, Spanien eller Frankrig, som er rige på godt vejr og smukke landskaber. Der findes få ting, som kan måle sig med at køre langs soloplyste kløfter med en god cappuccino i kopholderen.

kaffepause

En lidt mindre oplagt valg er de østeuropæiske lande. For eksempel har Polen rigtig meget at byde på. Du finder mange spændende større byer og mindre byer med masser af historie og stemning. Så er alting jo også ret billigt i Østeuropa, så hvis du er til gode tilbud, er det en faktor, du kan overveje. Det samme gælder hoteller, så du kan bo temmelig luksuriøst til ganske få penge.

Egentlig er det kun fantasien, og hvor mange kilometer du vil tilbagelægge, der sætter grænser. Du kan i princippet bare køre afsted og se, hvor vejen bringer dig hen. Det skader ikke at være eventyrlysten, og det ved du sikkert godt, hvis konceptet bilferie tiltaler dig.

Det skal du have med

Du skal selvfølgelig pakke de ting, du tænker, du får brug for i løbet af turen. Du har sikkert styr på tøj, bøger og toiletprodukter, men vi har lige et par forslag til nogle vigtige sager, du med stor sandsynlighed kan få glæde af.

Først og fremmest skal du smide neskaffen i tasken! Du ved aldrig, hvornår du får brug for den, og hvis du vil være helt sikker, skal du også tage en elkedel med. Det er altså bare et redningskit, som vil noget.

Når nu vi taler redning, så skal du selvfølgelig også medbringe et førstehjælpssæt til baggagerummet. Du kan købe dem mange steder, blandt andet på apoteker, og det er altså bare en god idé at have udstyret i orden, hvis du skulle komme til skade.

bilferie

Så er det ligeledes fornuftigt at medbringe et telt og en god sovepose. Det kan godt være, du primært planlægger at sove på hotel eller hostel, men man ved aldrig, hvor man ender – og så er det fornuftigt at være beredt. Hvis vejret er godt, er det da også skønt med en nat eller to i teltet, samtidig med at du sparer en del penge sådan.

Endelig er der en meget vigtig ting, du skal have styr på: dit vejhjælpsabonnement. Det er intet mindre end en katastrofe, hvis du pludselig holder på en tjekkisk motorvej med en sammenbrændt motor uden nogen at ringe til. Derfor er vejhjælp simpelthen en uundværlig investering – og så behøver du ikke bekymre dig mere om det.

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *