Kaffe

Kaffe, kvalitet og konkurrence

x15

Hvad er bedre end en søndag i familiens skød, en blød og rund kop kaffe i hånden og spilledag forude med alle dem, du godt kan lide? Eller måske foretrækker du at sidde alene derhjemme i lænestolen med online spil på din smartphone? Hvad end du er til det ene eller det andet, er kaffe og konkurrence lig med kvalitetstid.

Filterkaffe

Er det sundt at drikke kaffe?

Danskere elsker kaffe, og vi drikker i gennemsnit 3-4 kopper om dagen. Du har sikkert din egen favorit allerede, men er det egentlig sundt at drikke kaffe? Eller er det blot noget, vi har bildt os selv ind i iveren efter et hurtigt koffeinfiks?

Svaret er heldigvis, at kaffe faktisk ER rigtig sundt og beskytter os mod en række sygdomme. Således har kaffe en vis beskyttende effekt mod Alzheimers, type 2 diabetes, Parkinsons og flere kræfttyper. Det er dog ikke helt uden betydning, hvilken kaffe du skal drikke, da kaffen ikke har den beskyttende effekt, hvis den indeholder cafestol og kahweol. Disse to stoffer har en stor rolle, når du skal vælge, hvilken kaffe du skal drikke. 

Derudover kan det have betydning, om du lader din kaffe dryppe igennem et filter eller ej. Filteret kan nemlig sortere disse stoffer fra, og det kan derfor være en fordel at drikke filterkaffe. Derudover kan det også være en fordel at drikke cappucino eller caffe latte, da disse laves på et meget lille espressoshot, som indeholder en meget lille mængde cafestol og kahweol.

Vil du have den allerbedste kaffe, der er allerbedst for din krop, skal du dog holde dig til filterkaffen – og den matcher også en spilleweekend derhjemme perfekt.

Brætspil

Hvilket spil skal du vælge?

Dette er i høj grad en smagssag. Forskellige folk har vidt forskellige spil-præferencer, og der er efterhånden også et hav af muligheder at vælge imellem. Skal det være et familiespil, så vælg et brætspil, I kan samles omkring. Det er bare ikke ligeså hyggeligt at sidde med en tablet, der skal gå på runde. Er det sommer og dejligt vejr, kan I tilmed sætte jer udenfor og spille. Alternativt kan I vælge et af de klassiske havespil, for eksempel kongespil, som i den grad kan få konkurrencementaliteten frem i folk.

Planlægger du at sidde derhjemme alene med en lækker kop kaffe og et par spil på din telefon, kan du overveje at kombinere din konkurrencementalitet og kaffe med muligheden for at vinde mere end æren af sejr. Gå efter den store pengepræmie – det sætter lidt ekstra fut i din spille-weekend.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *