kaffebar

Gode råd til at åbne din egen kaffebar

x15

Hvem drømmer ikke om at kunne leve af sin passion? Hvis du elsker kaffe og duften af de malede bønner i ethvert rum, har du sikkert også overvejet af åbne din egen café eller kaffebar. Kaffe er nemlig ikke længere bare kaffe, det er en oplevelse.

Alt det praktiske

Danskerne har penge til forbrug, og vi forbruger statistisk mere end nogensinde før på at spise ude og forkæle os selv med kvalitetsbevidste drikkevarer. Der er tre måder, du kan starte en kaffebar på.

varm-kaffe

  • Køb dig ind i en kæde.
  • Overtag en eksisterende café eller kaffebar.
  • Starte helt fra bunden.

Uanset hvilken af de tre, du vælger, er der en række ting, du skal overveje.

  • Lokaler: Hvor skal din kaffebar ligge og hvad koster det?
  • Hygiejne: Du skal erhverve dig et hygiejne-bevis.
  • Idé og brand: Hvis du starter for fra bunden, hvad gør så din café speciel?
  • Indretning: Hvordan skal din kaffebar indrettes og hvordan passer det til dit brand og den kaffe, du sælger?

Hvilken kaffe vil du sælge?

Og nu til det vigtigste: Når du gerne vil åbne din egen kaffebar, skal du først og fremmest tænke på, hvilken type af kaffe, din kaffebar skal sælge. Det gælder blandt andet hvilken metode, din kaffe skal brygges på og fra hvilke lande, du ønsker at importere kaffe.

Det leder planlægningen over til dit menukort. Hvor stort skal dit udvalg være og ønsker du at køre med en fast menu? De store kaffekæder pifter eksempelvis deres standard-menu op med sæsonbestemte kaffetyper året igennem. Hvis du køber dig ind i en kæde, har du ikke meget frihed i denne afdeling.

kaffe

Overvej også, hvilke størrelser du ønsker at lange over disken og hvordan produktionslinjen skal se ud, så du maksimerer omsætningen og får serviceret flest kunder på kortest tid. Det kan også betyde, at der skal være penge til at ansætte nogle ekstra hænder.

Økonomien

Det koster selvfølgelig penge at åbne sin egen kaffebar. Det er ikke bare en god idé, men en nødvendighed, at have noget kapital stående til husleje, indkøb og andre forudsete og uforudsete udgifter.

Du kan låne penge til at starte din kaffebar, enten i banken eller ved at tage et lån hos en låneudbyder. Med et kviklån kan du have pengene stående på din konto allerede i dag. Der er mange udbydere på markedet, så du kan danne dig et overblik over dine muligheder for lån her, inden du vælger en udlåner.

En anden måde at samle kapital på, er ved at finde en eller flere investorer, der vil kaste nogle penge i dit projekt eller idé. Der er mange om buddet, så derfor er det en god idé at udtænke en koncept, der skiller sig ud fra mængden og som gør netop din idé mere attraktiv end alle de andres, hvis du skal gøre dig forhåbninger om at hive en investering hjem.

For at få en mere profitabel forretning, bør du også have fokus på mersalg og krydssalg i din butik, så kunderne tager mere end blot en kop kaffe med derfra. Overvej at sælge den kaffe, du brygger, i prøveposer, så kunderne har mulighed for at prøve nogle forskellige varianter. Du kan også overveje at sælge krus eller lidt sødt til ganen, som får folk til at lange flere penge over disken.

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *