arbejde-med-kaffe

Ung i job

x15

Der er rigtig mange unge mennesker der vælger at få et job, eksempelvis ved siden af studiet. Det er rigtig rart med lidt ekstra lommepenge, til opsparingen, shopping, rejser osv. Dette er sjældent muligt alene med den SU vi får, især ikke hvis man ikke bor hjemme og selv skal betale husleje og mad. Derfor er et fritidsjob en genial ide.

Når du er helt ung ca. op til de 15 år, er det begrænset hvilke jobs du kan få, dette vil typisk være avisbud eller lignende, men i denne alder bor de fleste også derhjemme, og har derfor ikke ret mange faste udgifter. Så snart du fylder 16 år, er der mange flere, og faktisk rigtig gode jobmuligheder til dig. Men hvordan skal man nu lige bære sig ad hvis man gerne vil ud og have et job?

Hvem søger unge og/eller studerende medarbejdere

Der er mange steder hvor der ofte søges efter unge og studerende. Det kan være som kasse assistent i dit lokale supermarked. Hvis du er god til at lave en god kop kaffe, eller har mod på at lære det, har du også gode muligheder på cafeer, kaffebarer osv. Flere bagerier har også medarbejdere fra 16 år og op. Dette kræver blot at du ikke er bange for at stå tidligt op. Du kan også få job i flere forskellige butikker, såsom HogM, Matas, Skoringen osv.

arbejde

Hvordan finder jeg jobbet

Nogle gange bliver et job slået op på en jobside, facebookside eller virksomhedens egen hjemmeside. Så det gælder om at holde godt øje. Du kan også vælge at gå ud i byen med en uopfordret ansøgning. Måske er der nogen der lige står og mangler, og så er du allerede foran i køen.

Dette giver dig også mulighed for at introducere dig selv til virksomheden, både gennem din ansøgning og rent personligt. Husk at se præsentabel ud når du går ud og aflever en uopfordret ansøgningen. Du giver nemlig det allerførste indtryk til en måske kommende arbejdsplads, så du skal helst se ud som om du ikke lige er sprunget ud af sengen og op på cyklen.

Ansøgningen

For nogen kan det være rigtig svært at skrive en ansøgning, og det kræver da også lidt træning.

–          Læs igennem inden du sender

For det første er det vigtigt at ansøgningen ikke er fyldt med stavefejl, gentagelser, sætninger der ikke giver mening og så videre. Det kan være en rigtig god ide at få en anden, dette kunne være din mor eller far, til at læse ansøgningen igennem inden du sender den videre.

–          Henvend dig specifikt til den pågældende virksomhed

Du skal også sørge for at ansøgningen henvender sig specifikt til den virksomhed du søger hos. En virksomhed kan hurtigt se hvis den ansøgning du giver dem, er den samme som du giver til alle andre steder. Derfor er det en god ide at vise lidt ekstra opmærksomhed, og skrive hver ansøgning specifikt til det pågældende sted. Dermed ikke sagt at du ikke kan gå ud fra en grund ansøgning, og tilrette den. Det tager selvfølgelig lidt længere tid, både at skrive og printe, men det er givet rigtig god ud i den anden ende.

–          Vis hvem du er

Når du skriver din ansøgningen skal du vise hvem du er. Den må gerne være personlig, sådan at det er tydeligt at den er skrevet af dig. Du skal selvfølgelig stadigvæk holde en professionel tone, men det gør ikke noget at virksomheden kan fornemme hvem du er gennem din ansøgning. Derudover skal du selvfølgelig heller ikke skrive ting i hverken ansøgning eller CV der ikke passer.

Få en a-kasse og en fagforening

Når du på et tidspunkt har landet jobbet, er det en rigtig god ide at tilmelde dig både en a-kasse og en fagforening. Med en god a-kasse sikrer du at du ikke står helt uden indkomst, hvis du eksempelvis skulle blive opsagt på dit arbejde. Med en fagforening, har du nogen kyndige mennesker bag dig, hvis der mod forventning skulle opstå problemer på arbejdet. Dette kan være alt fra mistrivsel til løn der ikke bliver udbetalt. Som ung og studerende findes der rigtig gode tilbud på både a-kasser og fagforeninger. Faktisk er det endda muligt hos nogle udbydere, at få gratis a-kasse så længe du er studerende.

kaffe

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *