Tag på date sammen

Kærlighed, kaffe og kontakt – Sådan styrker du dit parforhold!

x15

Kærlighed er skønt, og det er endnu skønnere, når det er let. Dog er det ikke altid let at være i et parforhold, og det kan nogle gange godt kræve en indsats at få sit parforhold til at fungere. Der skal nemlig være plads til begge parter i forholdet, ligesom hverdagen også skal spille, og derfor må man til tider aktivt gøre noget for at styrke sit parforhold. Her får du derfor tre gode råd til, hvordan du holder dit parforhold stærkt og din partner nær!

Kom hinanden nær

Tag ud sammen!

En af de bedste måder at holde sit parforhold stærkt på er ved at huske, at man er et par. Men en hverdag, der drøner derudad, kan det til tider være svært at sætte tid af til at være kærester. Meget af tiden sammen med ens partner kan hurtigt gå op i praktiske gøremål, og man kan hurtigt komme til at glemme at vise hinanden nærhed og omsorg. En god måde at sætte tid af til hinanden på, er ved at tage på dates! En date behøver ikke altid at være en stor begivenhed, men kan lige så vel være kop varm kaffe på en hyggelig café. Her får i tid til at kigge hinanden dybt i øjnene og drøfte små som store problemer, uden at det er en stor eller dyr begivenhed, der skal planlægges! I får tid væk fra hjemmet, hvor i ikke behøver at tænke praktisk eller ordne gøremål. 

Tal med hinanden – om det lette som det svære!

En af de vigtigste ting i et parforhold er åbenhed og tillid. Det kommer blandt andet ved, at man åbner op for hinanden og tør lukke hinanden ind i ens inderste følelser, tanker og holdninger. Det er derfor vigtigt, at du taler med din partner, og at i lytter til hinanden. Det kan til tider være hårdt at snakke om de svære ting, men det kan være nødvendigt for at holde jeres parforhold sundt!

Er det svært at snakke for jer at åbne op for hinanden i enerum og sætte ord på følelserne, kan det være en fordel at gå til en parterapeut, som kan hjælpe jer i gang med de svære emner. Der findes parterapeuter landet over, blandt andet er der mange gode muligheder for parterapi i Roskilde.  

Dyrk yoga som par

Fælles hobby – mulighed for både mental og fysisk kontakt!

Ved at få en fælles hobby, kan i styrke jeres parforhold yderligere! En fælles hobby giver mulighed for mere tid sammen, imens i begge laver noget, i finder sjovt og behageligt. En fælles passion eller sport kan også trække jer væk fra dagligdagen og skabe et mentalt frirum, som i kan dele. 

Sportsgrene, der bringer jer endnu tættere sammen, både mentalt og fysisk, kan for eksempel være paryoga! Her kan i udforske jeres egne og hindens kroppe og fysiske kunnen, ligesom i oplever de mange meditative fordele, som yoga også kan have på en travl hverdag! I kommer tættere på hinanden på en sjov og afstressende måde, ligesom yoga også er let at komme i gang med, fordi det kræver få midler!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *