Sådan indretter du den perfekte kaffebar i Sønderborg

x15

Hvis kaffen skal smage ekstra godt og autentisk, kræver det de rigtige rammer, stemning og atmosfære. Men hvordan skaber man den hyggelige og afslappende kaffebarstemning, hvis man har en kaffebar i Sønderborg? Det vil vi se nærmere på her.

Ægte sønderjysk kaffehygge

Sønderjylland har været kendt for det overvældende og klassiske sønderjyske kaffebord siden 1800-tallet. Kaffebordet består af intet mindre end 21 forskellige slags kager. Til at fuldende det overdådige sønderjyske kaffebord, hører naturligvis kaffen. Kaffen er en mindst lige så vigtig del af et sønderjysk kaffebord, som alle kagerne.

Har man en kaffebar i eksempelvis Sønderborg, eller et andet sted i Sønderjylland for den sags skyld, er det derfor helt afgørende, at man får skabt den helt rigtige sønderjyske stemning. Og her spiller indretningen en nøglerolle. For er der noget, som sønderjyderne er kendt for, er det hygge.

Brug lokalområdet til indretningen

Når du skal indrette en kaffebar, er det altid en god idé, at bruge pyntegenstande fra lokalområdet. Det giver kaffebaren et personligt, autentisk og lokalt præg, som både lokale stamkunder og udefrakommende besøgende, vil finde charmerende og spændende. Sønderborg er bl.a. kendt for sin smukke natur, sin årlige turnering i ringridning og for de populære spritruter. Det er derfor helt oplagt, at indrette kaffebaren med noget, som understreger disse særlige seværdigheder og begivenheder.

 

Tip: Har du brug for hjælp til flytningen?

Find flyttemænd i Sønderborg her.

Skab en hyggelig stemning med bøger

En måde at skabe en god og hyggelig stemning i kaffebaren på, er ved at indrette den med bøger. Placér en reol langs væggen og væk dine kunders interesse ved at dekorere den med forskellige bøger. Ind mellem bøgerne kan du stille forskellige pyntegenstande, som fx kopper, eller særlige genstande som har relation til Sønderjylland. Du kan med fordel vælge bøger fra kendte sønderjyske forfattere, som fx Erling Jepsen og Gynther Hansen, for at understrege kaffebarens tilhørssted til Sønderborg.

Malerier og kunstværker fra lokalområdet

En god idé, når man skal indrette en lokal kaffebar, er at dekorere den med kunstværker og malerier, som forestiller noget fra området, eller kunstværker som er lavet af lokale kunstnere.

Har du en kaffebar i Sønderborg, er det derfor helt oplagt at indrette baren med malerier af fx Sønderborg Slot, Sønderborg Havn, Sønderborg Rådhus eller andre af Sønderborgs mange smukke seværdigheder. Du kan også dekorere kaffebaren med kunstværker lavet af lokale kunstnere.

Begge dele skaber en autentisk stemning, som hylder lokalområdet.