kaffebønner

Oplev glæden med kaffe

x15

Mange danskere er glade for kaffe. Faktisk så glade at de drikker 3-4 kopper om dagen. Kaffe er blevet en helt videnskab i sig selv, og man kan bruge lang tid på at nørde kaffebønner og alskens videnskab omkring kaffebrygning. Hvorfor er kaffe egentlig blevet så populært? Det vil vi se lidt nærmere på her.

Historien om kaffens popularitet

Da kaffen kom til Danmark, var det en rimelig eksklusiv drik. Det var altså ikke det almene menneske, der ville drikke kaffe. Ofte er produkter også populære, som netop er eksklusive eller har været det. Kaffen skulle bringes fra Afrika og til Danmark, og det kostede meget. I starten nåede det til Venedig og sidenhen til resten af Europa.

Sidenhen blev de hele kaffebønner enormt populære og derefter en hverdagsdrik. I dag er det meget nemmere at importere kaffe, hvilket gør den mere tilgængelig.

Kaffe er i de senere år blevet en trendy storby ting, hvor mange ynder at få deres daglige kop kaffe fra en stamcafé, eller man brygger en lækker kop kaffe derhjemme med noget nørdet udstyr. Dette er blevet en del af kulturen, og kaffe har nået nye niveauer og højder.

kaffe

Kaffe kan spores tilbage til jernalderen. Etiopiske gedehyrder lagde mærke til, at deres geder blev mere energifyldte, efter de havde spist bær fra en plante. Det var altså en kaffeplante, og hyrderne begyndte at eksperimentere med at lave kaffe. Dette er endnu en populær ting ved kaffe: Den liver os op og giver os et skud energi om morgenen, når dagen skal i gang.

Den nye kaffe spredte sig fra Etiopien og til Yemen via Mokka. Mokka blev fra ca. det 14. århundrede det nye kaffe centrum. Kaffen spredte sig til de muslimske lande, og i Mekka blev den første café åbnet.

Kaffebønner i alskens varianter

Hele kaffebønner er kaffebønner, hvor du selv skal male dem, eller hvor de er formalede, så du blot skal putte dem i din stempelkande. Hele kaffebønner kan ofte findes på tilbud. Den mest eksklusive kaffe er hele bønner, hvilket også giver den bedste smag. Der findes mange forskellige varianter her, og når du lærer at kende forskellen på dårlig kaffe og god kaffe, så er du ødelagt for resten af livet. Derefter vil det netop være umuligt at drikke tarvelig slave kaffe fra kontoret.

Fællesskab

Kaffe bringer mennesker sammen, og det er noget, vi hygger os om i Danmark. Kaffe er oplagt til kage, til aftenkaffe, til eftermiddagskaffe, til morgenbrød, til fester, til efter middagen, til en hyggestund om vinteren, til cafébesøg osv. osv. Kaffe kan bruges i så mange forskellige sammenhænge, at det er blevet meget almindeligt for folk at tilbyde kaffe og drikke det flere gange i løbet af dagen.

Dog er der flere, som er begyndt at stoppe efter kl. 16, da det kan påvirke nattesøvnen.

Kaffe bringer altså meget godt med sig, og du kan opleve glæden ved kaffe ved at eksperimentere med forskellige varianter og invitere venner og familie til kaffe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *