Nyd en kop kaffe på fisketuren, mens fiskene bliver forarbejdet

x15

Det bedste ved at tage på en fisketur, er selvfølgelig at fange en fisk. Det kræver tålmodighed og gåpåmod at vente på biddet og hale fisken i land. Bagefter kan den tilberedes og serveres. Det er en fantastisk følelse at kunne fange og tilberede sin mad med egne hænder og have en enkelt dag, hvor fisken ikke er købt i supermarkedet. Der er dog også dage, hvor der ikke bliver fanget noget. Det betyder dog ikke, at det er en dårlig dag. Pointen med fisketuren er ikke kun at fange fisk. Det kan være være en god tur, så længe man kan sidde i en båd eller ved en søbred og nyde naturen og en god kop kaffe.

Professionelle fiskere

De professionelle fiskere på de store trawlere skal dog helst fange noget, før turen kan betale sig. Derfor kan man tro, at det er svært for dem at læne sig tilbage og nyde fisketuren. De mange fisk, der bliver fanget, skal tælles, vejes og forarbejdes for at være klar til, når de skal sælges på land. Sådan behøver det dog ikke at være. Teknologien udvikler sig i alle brancher hele tiden, og en fisker behøver ikke længere forarbejde hver fisk enkeltvis. Her kan du læse mere om seafood processing og de forskellige maskiner til forarbejdning og tilberedning af fisk.

Seafood processing

Nu kan du få fabriksmaskiner på selve trawlerne. I stedet for at vente med at forarbejde og tilberede fiskene til de kan komme på fabrikkerne på land, kan fabrikkerne i stedet flytte ind på båden. Maskinerne kan automatisk sortere fiskene, tilberede dem, fryse dem ned og pakke dem i kasser, så de er klar til salg. Der er mange forskellige maskiner til de forskellige former for fisk og skaldyr. Der er også mange former for trawlere. Derfor kan processen designes, så maskinerne passer ind på den specifikke båd. Derudover er der software, der tæller fiskene, der bliver fanget og styrer processen, så alt foregår effektivt og overskueligt. Der er for eksempel maskiner til forarbejdning af rejer, der mixer salt og vand til den rette blanding, og derefter en maskine, der koger rejerne. Hele tilberedningen kan ske på båden. Derudover er der en enkelt maskine, der vejer rejerne, pakker og forsegler, så der kommer sammen mængde rejer i hver pakke.