Forskellige kaffetyper

Sådan kombinerer du mad og kaffe

x15

Kaffe er ofte noget, der nydes med noget sødt. Efter maden kommer desserten, kagen, chokoladen og kaffe på bordet. Vi hygger os med den gode kombination af kaffens bitre smag og de søde sager. Ved sort kaffe eller espresso er dette helt sikkert at foretrække. Hvis du er mere til en mindre dominant kaffe smag altså tilsat mælk som i en Cappuccino, Cafe Latte eller måske is kaffe kan disse sagtens nydes med et måltid mad.

Cafe besøg med mad og drikke

Du ser det allerede på mange kaffe cafeer, her har de et stort udvalg af kaffe og samtidig både mad og kage. Mad og kaffe er derfor ikke fremmed for hinanden, du kan sagtens få dig en salat til din Is kaffe eller en panini til din cafe latte. Det er lækkert og du sparer ved det. Når du tager på en kaffe cafe er det for den gode kaffe, men hvis du samtidig er sulten, kan du føle du skal købe en vand til maden. Hvis du kombinerer mad og din yndlingskaffe i stedet sparer du både tid og penge. En lettere kaffe er blot en forbedring af hele dit måltid og du får, hvad du kom for med det samme. 

Stærk kaffe med noget sødt 

Kaffe passer dog bedst til sådanne frokost eller cafe retter. Hvis du skal servere eller får serveret varm aftensmad, passer kaffedrikke sjældent hertil. Til dette forventes noget koldt og drikke, is kaffe er absolut en mulighed. Dette er fordi det er en meget mælket drik, og du som ofte kunne finde på at drikke mælk til maden. Ellers er den bedste løsning dog at servere stræk kaffe efter maden sammen med noget sødt. Her kan du lave en god espresso eller en sort kaffe af aromatiske bønner. Efter et måltid har mange lyst til en stærk kop kaffe, selvom du ikke ønsker at lave hverken dessert eller kage, kan et lille stykke chokolade være nok til at komplimentere en god kop kaffe.

Kaffe som krydderi

Krydr maden med kaffe

En ny og spændende kombination kunne være at komme kaffe i aftensmaden i stedet for at drikke varm kaffe til det tunge aftenmåltid. Flere er begyndt på at eksperimentere med sådanne råvarer i madlavningen. Både mørk chokolade, lakrids og nu kaffe er blevet noget man også kan benytte som et krydderi i det salte køkken. Du kan blandt andet marinere din kylling i en kaffemarinade eller dine korteletter i en kaffe barbecue sauce. Du kan lave en mokka sauce til dine kartofler eller få polenta med kaffe ristet grøntsags fyld. Brød med kaffe er også utroligt lækkert til ethvert måltid. Kun fantasien sætter grænser, når der skal eksperimenters med kombinationen af kaffe og mad.

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *