Vindruer

Køb den perfekte vin til enhver anledning

x15

Et lækkert måltid kan nemt gøres endnu mere vidunderligt, hvis det suppleres med den helt rigtige vin. Der findes et hav af forskellige vine med hver deres unikke smag. Hvilken vin du skal vælge til dit måltid, afhænger derfor i høj grad af madens karakter, og din egen personlige smag i vin. Der findes altså ikke en korrekt vin, der hører til bestemte retter. Hvilken vin du skal vælge til din mad, er derfor helt op til dig selv. Det er derfor en god start at smage en masse forskellige vine for at finde ud af, hvilke typer der falder allerbedst i din personlige smag. Men der findes dog vine der supplerer bestemte smage i dine måltider bedre end andre. 

Vin til maden

Forskellige vine

Vin er selvfølgelig ikke bare vin. Der findes et væld af forskellige typer af vine, der alle har deres egen unikke smag. En type vin, der er blevet yderst populær her i de senere år, er de økologiske vine. Med en økologisk vin får du en vin, der ikke har fået tilføjet nogen kunstige stoffer og ej heller er blevet sprøjte med pesticider på vinmarkerne. Køber du normalt økologiske varer, så kan du med fordel også fylde dine glas med økologisk vin. Ønsker du at finde en lækker vin, som passer perfekt til en lun sommeraften, kan du med fordel afprøve et udvalg af forskellige rosévine. Roséen nydes bedst iskold og er derfor et godt match med en lun sommeraften. Roséen har en frisk smag, der minder om smagen man kender fra hvidvin og er derfor helt oplagt til lette sommerretter. Der findes et stort udvalg af forskellige rosévine, så det burde derfor være muligt at finde en vin, der falder lige i din smag 

 Glas med vin

Vælg sødme til desserten

Serverer du en lækker og sød dessert for dine gæster, så kan du med fordel vælge en vin, der har en lige så sød smag som den dessert, som du sætter på bordet. Vælger du eksempelvis at servere en dessert med sociale kan du med fordel supplere desserten med et glas portvin. Serverer du i stedet en dessert fyldt med lækre frugter kan det være et oplagt valg at finde en vin, der er lavet på de frugter, der indgår i desserten. Hvilken vin, du skal vælge til din frugtdessert for at finde det perfekte match, afhænger altså af, hvilke ingredienser, der indgår i desserten. Prøv dig frem og find den helt perfekte.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *