pige med kat

Forkæl dig selv og din kat

x15

For rigtig mange er det at have et kæledyr en forkælelse i sig selv. En, der venter på dig, når du kommer hjem, som spinder, når du nusser den og som sidder ved dig i sofaen og varmer, når du nyder en dampende varm kop kaffe mellem puderne. 

Indimellem skal der dog lidt mere til – både for dig selv og katten. Skal I begge rigtig forkæles, så kommer her opskriften på en rigtig god kop irsk kaffe – og en idé til et optimalt sovested til din missekat.

kaffe og kage

Irsk kaffe for begyndere

Skal du lave en rigtig god kop irsk kaffe, så starter det med den perfekt bryggede ’cup of Joe’, som det også kaldes. Sørg for at kaffen er dampende varm og godt stærk, så du ikke bare får et kick af spiritussen, men også af kaffen selv.

Start med at lægge to gavmilde teskefulde brun farin i bunden af et glaskrus og hæld 4 cl. god whisky over (Det skal ikke være en af de helt røgede varianter som Ardbeg, men i stedet en mere klassisk smag som Tullamore eller lignende). Rør rundt indtil sukkeret opløses og hæld herefter omkring 1 dl. varm kaffe over. Slut af med en god portion let pisket flødeskum og voila – kaffen er klar!

kaffe

En tipi til katten

Skal din kat også forkæles, og har den allerede et kradsetræ og en lækker madskål, så er det måske en idé at give misser et nyt gemmested, der ikke bare er sjovt og hyggeligt, men som faktisk også klæder indretningen. 

Med en katte tipi kan du give din kat muligheden for at gemme sig og søge lidt fred, hvis du har været for gavmild med nusseriet – eller der kommer gæster, der ikke passer i dens skema. Det er en lidt anderledes og hyggelig måde at give katten et tilflugtssted, uden du behøver at lade kradsetræer og hængekøjer indtage hele etablissementet. 

Sæt dig og drik din irske kaffe i sofaen, mens katten tager en lur i sin nye tipi og nyd, at I begge to er blevet forkælet på en lækker og hyggelig måde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *