flot julegave

Det er de små tiltag, der tæller

x15

Det er en etableret tradition i mange firmaer, at en ordning hvert år hedder sig, at medarbejderne får firmajulegaver. At have disse små tiltag kan gøre meget for hele sammenholdet på arbejdspladserne, netop fordi der gøres en dyd ud af at skabe den gode energi.  

kaffebønner

Bevar den søde tanke bag gaven

På en arbejdsplads er man ofte en blandet gruppe af mennesker – alle med forskellige sideinteresser og holdepunkter. Selvfølgelig må der være en fællesnævner i og med, at alle sætter sine fødder samme sted, men ofte er det med vidt forskellige kompetencer og fokuspunkter. Når det kommer til firmajulegaver, kan det derfor være svært at pejle, i hvilken retning, gaveideen skal gå. 

I nogle virksomheder vælger man at gøre det sådan, at medarbejderne selv kan vælge, hvilke firmajulegaver, de ønsker at få. Denne måde løser selvfølgelig vanskeligheden om at ramme plet for alle, men omvendt bliver det også en forkælet gavebod fremfor den søde tanke. 

Hvis man vil undgå denne mentalitet, må man sætte sig ned og reflektere over, hvilke emner, der som regel rammer i størstedelens smag – og dem findes der nogle eksempler på. 

Alle elsker kaffe

Hvis der er noget, de fleste kan blive enige om, er det, at kaffe kan gøre underværker. Næsten alle mennesker har et forhold til kaffe. Nogle bruger den hurtige espresso som benzin til opstarten på dagen, andre værdsætter kaffemøderne med vennerne på den lokale kaffebar, og de tredje nørder bønnen, ophavet og noterne. 

Sådan har folk et forskelligt forhold, men om ikke andet, så er kaffens værdi omdrejningspunktet. Derfor kan man aldrig gå galt i byen med en kafferelateret gave. Hvis man er nede i de mindre budgetter, kunne en gaveidé være kvalitetskaffe. Dette kan alle få glæde af før eller siden. Hvis firmaet budgetterer med mere, er man måske ude i en afkrog af en maskine. Der findes maskiner i alle prisklasser med mange forskellige funktioner alt efter behov. 

Firma

En delikatesse, der kan indtages

Helt generelt er det altid en luksus at få en specialitet i gave. En specialitet fås i mange former. Under normale omstændigheder køber man måske den billigste chokolade, hvis der skal hygges en fredag aften, og man rækker instinktivt armen ud efter den forreste rødvin, der står på hylden. Denne tilgang kender man, men det er ikke ensbetydende med, at man ikke værdsætter kvalitetsvarer, det handler måske i højere grad om prioriteringer – og derfor er delikatessegaver altid en vinder. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *