Menneskets bedste ven

Få menneskets anden bedste ven ind i huset

x15

Kaffe er menneskets bedste ven. Men denne artikel handler om den næstbedste : hunden. Der er mange gode grunde til at få en hund. Og der er endnu flere grunde til at få en golden retriever. Denne hund har så mange gode egenskaber og kan gøre en meget stor forskel for dynamikken i enhver familie.

 

Tre forskellige typer

Hvis man beslutter sig for at få en golden retriever, er der tre forskellige typer af racen, man kan vælge mellem. Der findes nemlig både den britiske, den amerikanske og den canadiske golden retriever. De har både ligheder og forskelle, men den største fællesnævner blandt de tre typer af golden retriever er det blide udtryk. De udstråler ro og kærlighed og kan være en meget beroligende sjæl at få ind i familien.

Den allermest populære hund, som vi oftest ser i Europa og ligeledes i Australien er den britiske golden retriever. Man kan kende den på dens pels, fordi den har en tendens til at være en anelse lysere end de andre to typer af golden retriever. Dette står i kontrast til den amerikanske, der ofte har en mørkere pels, der kan have et orange skær i. Udover at være mørkere end den britiske er den amerikanske også meget mere kraftig og muskuløs i kropsbygning. Den canadiske skiller sig ud med sin tynde pels, der er endnu mere mørk end den amerikanske.

Uanset type vil en golden retriever typisk være mellem 50 til 60 cm høj alt afhængig af kønnet på hunden. Den amerikanske tenderer til at være en my højere end de andre to, men her tales der kun om nogle få centimeter. De tre typer af golden retriever har også samme levealder, som er cirka tolv år.

hund - golden retriever

 

En hund med krudt i røven

Fordi hunderacen golden retriever har energiske karaktertræk og krudt i røven, kræver den en hel masse motion. Dette gør den ideel til en aktiv familie med glade børn og forældre, der elsker at være i gang og der nyder at være uden for. Det er enormt vigtigt for en golden retriever at blive stimuleret med både fysisk såvel som mental træning. Man kan derfor med fordel variere den måde, hvorpå man motionerer med den, fordi på den måde vil den modtage en masse forskellige former for stimuli, hvilket gavner dens krop og sind.

Ligesom med mennesker er det sundt for dyr at få motion regelmæssigt. Dette betyder altså, at hvis man passer godt på sin hund ved at give den god kost og sørge for, at den bevæger sig og holder sig i gang, vil man også kunne regne med at den kan leve livet fuldt ud på alle måder – både med henblik på levealder og levestandard.

golden

Sygdomme hos golden retriever

Som man kan læse inde på lapinlumon.dk er der forskellige sygdomme, en golden retriever er i risikozonen for at få. Det er vigtigt at holde øje med hundens vel og ve, fordi den både har tendens til at få hoftedysplasi, albuedysplasi samt øjensygdomme og endda også epilepsi.

 


Artiklen indeholder ikke redaktionelt stof og er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *