et bord med kaffe ude i en have

Derfor skal du tage en pause med en kop kaffe i haven

x15

Stress er ikke længere en sygdom, der kun rammer dem, der løber hurtigt på kontoret eller har mange bolde i luften. Verden er blevet mere digitaliseret, og der er konstant en forventning om, at du altid står til rådighed på de sociale medier.

Derfor er det nødvendigt, at du af og til tager en pause og kobler fuldstændig fra. Det kan gøres på mange måder, men den simpleste er dog egentlig bare at gå ud i haven med en god kop kaffe og nyde naturen.

en kop kaffe og en bog ude i haven

Derfor er din have så afstressende

Naturen har altid spillet en stor rolle i menneskets liv. Det er dér, vi levede som urmennesker, og det er dér, vi i dag søger til, når vi har brug for at finde os selv.

Derfor er din have et perfekt lille frirum fra den moderne verden. Og du behøver ikke at have en mindre jungle derude for at komme i kontakt med naturen; selv en lille mælkebøtte i græsplænen kan gøre en stor forskel.

Lær at slappe af i naturen

Du behøver ikke at kaste dig ud i en timelang meditation eller stå på hovedet i den vildeste yogastilling. At stresse af i naturen kan sagtens opnås ved at sidde helt stille med en god kop kaffe ude i solen.

Men hvis dét der med at sidde stille ikke lige er dig, kan du dog også opnå samme effekt ved aktiv afslapning. Det går i alt sin enkelthed ud på at finde ud af, hvilke aktiviteter får dig til at slappe af. Det kunne for eksempel være havearbejde, hvor din krop laver noget simpelt arbejde, og hvor din hjerne kan slå fra. 

En kop kaffe kan gøre en verden til forskel

Du kan som sagt også bare sætte dig med en god kop kaffe og nyde stilheden. Selvom kaffe ofte forbindes med noget, der skal hjælpe dig til at vågne op og komme hurtigt i gear, så er der også mange danskere, der har det helt modsatte forhold til kaffe.

Hvis kaffe i lang tid har spillet en vanlig rolle i dit liv, vil din hjerne formentligt forbinde kaffebrygning og kaffedrikning med noget positivt og beroligende. Dermed kan du også opnå en vis form for afstresning, når du fører den varme drik op til dine læber.

 en kat i haven der leger med blomster

Find ro ved et kæledyr

Som et sidste tip til, hvordan du kan opnå mindre stress i din hverdag, skal der nævnes den gode effekt ved kæledyr. Forskning har vist, at folk, der ejer hunde og katte, er mere rolige og empatiske.

Så hvis du i forvejen har en have, hvorfor så ikke lad en hund eller kat hygge sig i den? Du kan endda give denne afstressende gave videre til dine bedste venner, hvis du er så heldig at få en gravid kat.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *