skum-smiley

Drik dig glad med kaffe

x15

Kaffe er nok verdens mest populære drik. Globalt set må kaffe være mere populært end øl og vin. Der findes nemlig ingen kulturelle eller religiøse forhindringer for kaffe, som der fx er med alkohol. Kaffe kommer oprindeligt fra Afrika. Det var først de nordafrikanske erobrere, der bragte kaffen til Spanien i det tidlige middelalder. 

Men rigtigt populær blev den i Europa først i det 17. århundrede. Der efterlod den tyrkiske hær tonsvis af kaffe udenfor Wiens porte, da de efter 3 måneders belejring trak sig tilbage igen. Wien har været udsultet og befolkningen kastede sig over de relativ ukendte mørke bønner. Hurtig fandt de ud af at deres humør blev meget bedre af det bitre bryg, og at det også tog sultfornemmelsen. 

De begyndte også at bytte kaffe mod mere næringsrige fødevarer, og sådan begyndte kaffen sit sejrstogt igennem Europa. I dag er der ikke et land i verden, hvor kaffe ikke er kendt og elsket. 

 gaveaesker

At lave god kaffe er blevet en profession

Den oprindelige måde at lave kaffe på er stadig udbredt i Østafrika, Nordafrika og i Tyrkiet. Især Etiopien har en rig kaffekultur, med smukke traditioner for kaffe tilberedning. 

Den bedste kaffekultur i Europa finder du i Italien. Italienere har perfektioneret kaffen og givet os bl.a. Espresso og Cappuccino. Især sidstnævnte findes i dag i utallige variationer. En barista er en faglært kaffe-tilberednings ekspert. Det er i dag en rigtig profession med 3½ års læretid. 

Den perfekte gave for ham

Hvis ”han” er kaffeelsker, så er det ikke svært at finde den perfekte gave til ham. Der findes mange slags kaffemaskiner og redskaber til kaffe. Den simpleste måde at lave kaffe på er en stempelkande. Her skal det nævnes, at opløselig kaffepulver ikke kvalificerer sig som rigtig kaffe. Men der er mange andre muligheder. Espressokanden, den lille aluminium kande fra Italien, er på fremmarch. Den laver udmærket espresso, uden behov for en sofistikeret maskine. Men der er naturligvis også mange andre gode gaver, som intet har med kaffe at gøre. 

teknologi

Har du en god DNS server?

En kaffe er ikke bare kaffe. Det samme gælder for Internetforbindelser. Hvis du synes at din Internetforbindelse ikke lever op til dine ønsker, så har du muligvis brug for en bedre DNS server

DNS serveren følger automatisk med dit Internet abonnement. Men mange ved ikke, at de har valgmuligheder, og at man frit kan vælge en anden DNS server. Det kan godt betale sig at vide lidt mere om det. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *